معهد ون ويب لتطوير المواقع | 1weeb.com

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ستايلات مجانية FREE STYLES


+2
EL embrator
على على
6 مشترك

    طاجن البامية باللحم الضانى

    على على
    على على
    عضو ماسي
    عضو ماسي


    تاريخ الإنضمام : 07/02/2012

    الجنسية : 1

    عدد المشاركات : 1019

    مكسب العضو : 2231

    نقاط تقييم مواضيع العضو : 0

    طاجن البامية باللحم الضانى Empty طاجن البامية باللحم الضانى

    مُساهمة من طرف على على 9/2/2012, 15:22

    طاجن البامية باللحم الضانى

    المقادير

    /2 ك بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة
    4 حبات طماطم فى الخلاط
    3 ملاعق صغيرة ملح
    فلفل اسود
    ثوم
    بصلة مفرومة
    زبدة 3ملعقة كبيرة
    لحم ضانى او كندوز

    الطريقة
    يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر
    ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم
    بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود

    ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار

    على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن
    وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية


    المكرونه بالتونه المقادير :كيس مكرونه اقلام 500 جرام
    علبه تونه قطعه واحده
    1/2 كوب من المايونيز
    2 فلفل رومى و2 طماطم مقطعين مكعبات صغيره
    معلقه من الزعتر ملح وفلفل اسود وشطه حمرا
    مكعب زبده او معلقه سمن او زيت
    معلقه ثوم مفروم


    الطريقه:نسلق المكرونه مع اضافه معلقه من الزيت والملح الى ماء السلق ثم نصفيها
    فى طاسه على النار نضع معلقه الزبده ونضيف اليها الثوم المفروم ثم مكعبات الفلفل الرومى ويدبل ثم نضيف الملح والشطه والفلفل الاسود والزعتر بعدها نضع اليها نص كميه الطماطم المكعبات ثم المايونيز وعلبه التونه اول ماتبدى الخلطه تغلى نضيف اليها المكرونه المسلوقه ونحركها وعند الغرف نزينها بباقى مكعبات الطماطم.



    مكرونه نجرسكوالمقادير:كيس مكرونه شرايط وممكن اسباجتى عريضه
    1/4 كيلو صدور فراخ
    1/4 كوب مرقه
    1/2 كوب لبن
    بصله صغيره مفرومه ناعم
    2 معلقه من الدقيق
    2 معلقه من السمن
    بهارات وملح وفلفل

    الطريقه:

    نسلق المكرونه بالطريقه العاديه
    ثم نضع البصل فى وعاء على النار مع اضافه السمن ثم نضيف اليه الدقيق ونقلب حتى يبدا لون الدقيق بالتغير نضع اللبن ونحرك سريعها ونضيف البهارات والملح ونحرك حتى يسمك القوام ثم اخففه باضافه المرقهز
    فى وعاء اخرنضع ملعقه سمن وعليها معلقه بصل مفروم ومعلقه ثوم ونقلبهم حتى يصير لونهم اصفر نضع صدور الدجاج المقطعه بعد تتبيلها بملح وبهارات ونحرك الفراح لحد ما تتشوح ثم نضع عليها معلقتين من صلصله البشامل الى عملناها قبل ثم نحركها وبعدها نضيف اليها المكرونه المسلوقه ونقلبهم ببعض ونضيف معلقتين بشامل الى المكرونه ثم نضع المكرونه فى صنيه مدهونه ونضع باقى البشمل على الوجه ونضيف على الوجه جبن رومى مبشور او صفار بيضه وتدخلها للفرن 10 دقائق
    وممكن تضيفي للفراخ وهى بتستوى معلقه مسطرده (خردل )
    EL embrator
    EL embrator
    عضو ماسي
    عضو ماسي


    تاريخ الإنضمام : 13/02/2012

    الجنسية : مصري وافتخر

    عدد المشاركات : 895

    مكسب العضو : 6430

    نقاط تقييم مواضيع العضو : 0

    طاجن البامية باللحم الضانى Empty رد: طاجن البامية باللحم الضانى

    مُساهمة من طرف EL embrator 13/2/2012, 11:24

    تسلم علي الاكله الجميله اخي

    ومجهود طيب منك
    RAMI
    RAMI
    سوبر الدردشة
    سوبر الدردشة


    تاريخ الإنضمام : 18/10/2011

    الجنسية : ذكر

    عدد المشاركات : 865

    مكسب العضو : 1561

    نقاط تقييم مواضيع العضو : 1

    طاجن البامية باللحم الضانى Empty رد: طاجن البامية باللحم الضانى

    مُساهمة من طرف RAMI 17/3/2012, 10:49

    شكرا
    مكسورة القلب
    مكسورة القلب
    عضو ماسي
    عضو ماسي


    تاريخ الإنضمام : 26/03/2012

    الجنسية : يمنيه

    عدد المشاركات : 677

    مكسب العضو : 10451

    نقاط تقييم مواضيع العضو : 0

    طاجن البامية باللحم الضانى Empty رد: طاجن البامية باللحم الضانى

    مُساهمة من طرف مكسورة القلب 26/3/2012, 15:33

    جزاك الله خير


    طرح جميل


    شكرا لك اخي
    روعه55
    روعه55
    عضو متميز
    عضو متميز


    تاريخ الإنضمام : 08/03/2012

    الجنسية : سعوديه

    عدد المشاركات : 319

    مكسب العضو : 2234

    نقاط تقييم مواضيع العضو : 0

    طاجن البامية باللحم الضانى Empty رد: طاجن البامية باللحم الضانى

    مُساهمة من طرف روعه55 26/3/2012, 16:59

    يعطيك العافيه
    MBSH
    MBSH
    المراقب العام
    المراقب العام


    تاريخ الإنضمام : 17/05/2012

    الجنسية : ذكر

    عدد المشاركات : 1775

    مكسب العضو : 9179

    نقاط تقييم مواضيع العضو : 106

    طاجن البامية باللحم الضانى Empty رد: طاجن البامية باللحم الضانى

    مُساهمة من طرف MBSH 5/6/2012, 01:26

    شكرا جزاك الله خيرا

      الوقت/التاريخ الآن هو 22/9/2024, 10:40