المقادير كيلو لحمة ضانى
واكثر من نصف كيلو ارز
ثوم كترى منة حطى على قد ما تقدرى
عيش بلدى قطعية مكعبات وحمرية فى الفرن
الشوربة بتاعت اللحمة الضانى وليمون وخل
الطريقة اولا اسلقى اللحمة وطبعا متنسيش تحطى فيها فلفل اسود وبصلة كبيرةوبعد كدة اعملى الارز بالطريقة العادية يعنى تحطى السمن وتضعى الارز وتقلبية لمدة دقيقتين وتضعى الماء والملح وتسيبية لحد مايستوى بعد كدة طلعى اللحمةمن الشوربة وحمريها فى السمن
بعد كدة هاتى طاسة وحطى فيها ثلاث ملاعق سمن بلدى وافرمى الثوم وحطية فى السمن وحمريةوهو على النار حطى فية خل يعنى طشية بالخل والليمون واحدة تكفى وحطيهم على الشوربة الساخنة
بعد كدة هاتى صينية بيركس وضعى طبقة من العيش المحمروضعى عليها قليل من الشوربة وبعد كدة ضعى الارز كلة بتنسيق طبعا لمراعاة شكل الاكلة وحطى الشوربة على الارز من غير ما تغرقيها يعنى ضعى الشوربة لحد ما تحسى انها مظبوطة
وفى الاخر ضعى اللحمة المحمرة من فوق وكلى وادعيلى
واكثر من نصف كيلو ارز
ثوم كترى منة حطى على قد ما تقدرى
عيش بلدى قطعية مكعبات وحمرية فى الفرن
الشوربة بتاعت اللحمة الضانى وليمون وخل
الطريقة اولا اسلقى اللحمة وطبعا متنسيش تحطى فيها فلفل اسود وبصلة كبيرةوبعد كدة اعملى الارز بالطريقة العادية يعنى تحطى السمن وتضعى الارز وتقلبية لمدة دقيقتين وتضعى الماء والملح وتسيبية لحد مايستوى بعد كدة طلعى اللحمةمن الشوربة وحمريها فى السمن
بعد كدة هاتى طاسة وحطى فيها ثلاث ملاعق سمن بلدى وافرمى الثوم وحطية فى السمن وحمريةوهو على النار حطى فية خل يعنى طشية بالخل والليمون واحدة تكفى وحطيهم على الشوربة الساخنة
بعد كدة هاتى صينية بيركس وضعى طبقة من العيش المحمروضعى عليها قليل من الشوربة وبعد كدة ضعى الارز كلة بتنسيق طبعا لمراعاة شكل الاكلة وحطى الشوربة على الارز من غير ما تغرقيها يعنى ضعى الشوربة لحد ما تحسى انها مظبوطة
وفى الاخر ضعى اللحمة المحمرة من فوق وكلى وادعيلى