دجاج بصلصة الزعتر
المقادير:
ـ دجاجة وزن كيلو ونصف .
ـ حبتان بندورة كبيرتان.
ـ 2حبة فلفل أخضر حار.
ـ بصلة كبيرة.
ـ 10فصوص ثوم.
ـ 2ملعقة كبيرة زعتر بلدي ناشف.
ـ ملح وفلفل أسود.
ـ 2ملعقة كبيرة زيت.
الطريقة:
ـ ينظف الدجاج وينزع الجلد ويقطع أربع قطع.
ـ توضع جميع المكونات في الخلاط بدءا بالبندورة.
ـ تخلط المكونات جيدا وإذا لزم الأمر نضيف 3ملاعق ماء فقط.
ـ يوضع الدجاج في صينية وتصب عليه الصلصة.
ـ تغطى الصينية وتوضع بالفرن مدة نصف ساعة.
ـ يرفع الغطاء وتترك 10 دقائق أو حتى ينضج الدجاج و تأخذ الصلصة لون جميل وتسمك.
ـ يقدم حارا مع المخللات
فراخ مكسيكانو
المقادير
نص كيلو صدور فراخ - طماطم بيورية - فلفلة حمراء - فلفلة صفراء - فلفلة خضراء
3 بصلات - فصين ثوم - حزمة كسبرة خضراء - هوت صوص - ملح وفلفل
الطريقة
اتبل الفراخ بالملح والفلفل والهوت صوص ثم اقطعها شرائح بالعرض
اضع معلقتين زيت فى مقلاية واشوح فيها الفراخ لحد ماتصفر حوالى 10 دقائق
حتكون نص سوى وبعدين تشيليها من المقلاية
وفى الطاسة مكان الفراخ تزودى بس معلقة زيت ثم نضع البصل المخرط والثوم
لحد ما يدبلوا خالص ثم اضع الطماطم البيورية تقليبة واحدة ثم اضع الصلصة تقليبة
واحدة ثم اضع الفلفل الملون المخرط صغير واقلب تقليبتين ثم اضع الكسيرة الخضراء
( مخرطة بالسكينة) تقليبة واتركهم على النار حوالى 5 دقائق
وادخله الفرن شوية حوالى 10 دقائق وبالهنا والشفا
ملحوظة / ممكن تتعمل باللحمة البتلو .