المقادير :
1/2 كيلو كنافه شعر
1/2كوب سكر بودره (بس انا استعملت السكر العادى)
كوب سمن
1/2 لتر لبن =تقريبا 2 كوب
1/4 كوب نشا يعنى تقريبا.1/2 .2ملعقه كبيره
1/2 كوب ماء
الطريقه:
نضع السمن على النار يسيح
ونضع اللبن على النار ايضا
نضع الماء على النشا ونقلب جيدا حتى الذوبان
ثم يوضع على اللبن مع التقليب حتى يغلظ القوام (يعنى تبقى مهلبيه)بس بدون سكر
نقطع الكنافه جيدا باليدثم نضع عليها السكر وتقلب معا
ثم نضع السمن السايح ونمزجهم معا
ندهن صينيه بالسمن ثم نضع طبقه من الكنافه ونضغطها جيدا باليدحتى تكون متماسكه
ثم نضع المهلبيه وهى ساخنه فى الوسط لا نضع على الاحرف
ثم نضع طبقه اخرى من الكنافه فوق الكريمه ببطء
نبدا بالحروف ثم الوسط فى التوزيع
ثم نضغط عليها بالراحه ثم نضع باقى السمن من فوقهاثم توضع فى الفرن درجه حراره 200
نعملها الشربات بتاعها عادى خالص ولما تطلع نصبه عليها
على فكره انا عندى فى الفرن احمرت من فوق ومن تحت ومحتجتش اقلبها خالص
بس لو حبيتى شغلى عليها الشوايه علشان تحمر من فوق
وبالهنا والشفا
1/2 كيلو كنافه شعر
1/2كوب سكر بودره (بس انا استعملت السكر العادى)
كوب سمن
1/2 لتر لبن =تقريبا 2 كوب
1/4 كوب نشا يعنى تقريبا.1/2 .2ملعقه كبيره
1/2 كوب ماء
الطريقه:
نضع السمن على النار يسيح
ونضع اللبن على النار ايضا
نضع الماء على النشا ونقلب جيدا حتى الذوبان
ثم يوضع على اللبن مع التقليب حتى يغلظ القوام (يعنى تبقى مهلبيه)بس بدون سكر
نقطع الكنافه جيدا باليدثم نضع عليها السكر وتقلب معا
ثم نضع السمن السايح ونمزجهم معا
ندهن صينيه بالسمن ثم نضع طبقه من الكنافه ونضغطها جيدا باليدحتى تكون متماسكه
ثم نضع المهلبيه وهى ساخنه فى الوسط لا نضع على الاحرف
ثم نضع طبقه اخرى من الكنافه فوق الكريمه ببطء
نبدا بالحروف ثم الوسط فى التوزيع
ثم نضغط عليها بالراحه ثم نضع باقى السمن من فوقهاثم توضع فى الفرن درجه حراره 200
نعملها الشربات بتاعها عادى خالص ولما تطلع نصبه عليها
على فكره انا عندى فى الفرن احمرت من فوق ومن تحت ومحتجتش اقلبها خالص
بس لو حبيتى شغلى عليها الشوايه علشان تحمر من فوق
وبالهنا والشفا